Nye vacciner mod malaria og tuberkolose

Statens Seruminstitut har udviklet vacciner mod malaria og tuberkolose og de skal nu testes i Afrika. Til det formål har instituttet modtaget 70 millioner kroner fra European and Developing Countries Clinical Trials Partnership (EDCTP), skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

På Seruminstituttets netsted kan man læse følgende om EDCTP:
EDCTP er et initiativ taget af EU-kommissionen og 14 EU-lande samt Norge og Schweiz med henblik på at udvikle og afprøve vacciner og medicin mod fattigdomssygdommene hiv, malaria og tuberkulose. Afprøvningerne sker i et tæt samspil med en række afrikanske institutioner.

Reklamer

2 responses to “Nye vacciner mod malaria og tuberkolose

 1. Hvordan er det gået med vaccinerne?
  Jeg skal rejse til et land med malaria snart og har søgt info om beskyttelse på nettet. De skriver for det meste om piller og myggenet/spray: http://sikkervaccination.dk/vacciner/malaria.

  • Hej Kim

   Jeg har ikke fulgt helt vildt godt med på malariafronten på det seneste, men jeg tror ikke der findes nogen vaccine endnu. Det er dog noget der fortsat arbejdes meget på. Så når du skal af sted skal du nok satse på piller, myggenet og spray som du selv nævner. Du kan tale med din egen læge om det eller du kan henvende dig til det nærmeste vaccinationscenter. I Københavnsområdet er det Udlandsvaccination – http://www.vaccination.dk/.

   Der findes forskellige slags malariapiller og nogle af dem har bivirkninger. Så vidt jeg ved er de bedste man for tiden kan få nogle, der hedder Malerone – men det ved lægen og vaccinecentret naturligvis meget mere om.

   God rejse.

   Venlig hilsen
   Laurits

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s