Cirkelkaffe

Cirkelkaffe er en dansk klassiker indenfor afbildingen af afrikanere på emballage til fødevareprodukter.Klassikerstatusen understreges af, at logoet er blevet trykt som både plakater og postkort. Billedet herunder er fra udstillingsvinduet i en plakatforretning i København.

cirkel_kaffe

Det er COOP – det vil sige Irma, Brugsen og Kvickly – der fører Cirkelkaffe. Logoet, Cirkelpigen, er tegnet af Aage Sikker Hansen. Det blev i 2004 tildelt Klassikerprisen af Dansk Design Center.

Fra Dansk Design Centers netsted:

Langtidsholdbar brugskunst
Den smukke sorte pigeprofil på Cirkel Kaffen fra Brugsen får klassikerprisen for gennem 49 år at have bragt kunsten ind i den kaffedrikkende danskers hverdag. Cirkelpigen er dårende dejlig og enkel. Hun fungerer stadig perfekt efter hensigten her et halvt århundrede efter sin fødsel.

Sikker Hansen tegnede for folket, og i mange danske hjem har hans fine tegninger af dyr, kvinder og børn prydet væggene gennem årtier. Sikker Hansens tegninger er brugskunst og særdeles langtidsholdbare. Det er cirkelpigen et strålende bevis på.

Læs mere

I 2007 blev COOPs hovedsæde i København med Cirkelpigen på facaden iøvrigt udpeget til “nationalt industriminde”. Læs mere om det på Kulturarvsstyrelsens netsted.

Reklamer

One response to “Cirkelkaffe

  1. Pingback: Cirkel Kaffe / Sublime Things, encyclopædia of

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s