Biobrændstof fra Ghana til Sverige

Et ghanesisk firma, Northern Sugar Resources Ltd. (som vist er et datterselskab af Regency Resources Ltd.), skal ifølge planen begynde at producere biobrændstof produceret af sukkerrør fra slutningen af 2010. De første ti års produktion vil blive aftaget af det svenske selskab Svensk Etanolkemi AB (Sekab).

Northern Sugar Resources Ltd. er det første firma, der begynder at producere biobrændstof i Ghana. Anlægget skal bygges af det brasilianske firma Constran og bliver placeret omkring 100 kilometer syd for Tamale i den nordlige del af landet. Sukkerrørene skal plantes på et 30.000 hektar stort område, der, ifølge Forbes og The Local, ikke tidlige har været i brug. Fabrikken skal kunne producere 150.000 kubikmeter brændstof om året.

Projektet finansieres af en lån fra den brasilianske udviklingsbank BNDES. Det er et tegn på at Brasilien melder sig i kampen om indflydelse i Afrika. Traditionelt har de tidligere europæiske kolonimagter, USA og tidligere Sovjetunionen haft dominerende roller i Afrika. I de senere år er blandt andre Kina og Indien dog begyndt at blande sig, blandt andet ved at investere i råstofudvinding og yde økonomisk bistand.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s