Computerspil i Afrika

Computerspillet “Far Cry 2” fra firmaet Ubisoft foregår i et centralafrikansk land. Spillet er et såkaldt shooter-spil, hvilket betyder at spilleren styrer én person og ser spillets handling gennem denne persons øjne. Nå ja, og så skal man også skyde en hel del.

Plottet er som følger:

I et centralafrikansk land på randen af kollaps bliver spilleren sendt af sted for at dræbe ‘Jakalen’, en mystisk leder, der har genstartet en ellers afsluttet konflikt mellem områdets lejesoldater og bragt tusindvis af liv i fare.

Læs hele omtalen på Ubisofts danske websted

Berlingske Tidende skriver i sin anmeldelse af spillet:

Fra første færd føles det gribende realistisk at bevæge sig rundt, hvad enten man kører af sted i en skramlende jeep på støvede landeveje, sniger sig af sted gennem tæt jungle eller lusker rundt i den nærmeste landsby. Ubisoft har tydeligvis villet skabe en så intens og uromantisk afrikansk oplevelse som muligt, og det er i høj grad lykkedes for spillet, som er langt mere ”Blood Diamond” end ”Out of Africa”.

Således går der ikke mange minutter, før man angribes af malaria, hvilket i spillet gør det svært at bevæge sig og forstyrrer synet – ikke så rart at få et anfald af, netop som man går ind i en skudduel – og sygdommen kan kun holdes nede ved at tage medicin, som aldrig er nemt at få fat på. Desuden er omgivelserne skabt præcis, som man forventer det i et krigshærget land; alt er faldefærdigt, beskidt og hærget, og al udstyr er gammelt og kræver vedligeholdelse, om det så er jeepens motor, der konstant sætter ud, eller de mange slidte våben, der sjældent holder til mere end et par affyringer, før de går i stykker.

Læs hele anmeldelsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s