Congo chokolademælk

Jeg synes, at jeg kan huske, at man engang kaldte Cocio chokolademælken for “Congobajer”. Jeg ved ikke om det udtryk stadig bruges, men det bliver sikkert forstået i de fleste af landets pølsevogne.

Cocio har også et andet produkt: Congo chokolademælk, som man kan købe i for eksempel Føtex. Jeg har ikke fået undersøgt om der rent faktisk er tale om forskellige produkter eller om det bare er etiketterne, der er forskellige.

Ifølge Cocios websted opkøbte Cocio i 1989 konkurrenten Congo og fik på den måde stort set monopol på at levere chokolademælk til det danske marked. I dag er Cocio 100% ejet af Arla.

Netop etiketten er interessant fordi den udsender så mange signaler. For det første er der Congo, som jo som bekendt er navnet på to lande i Afrika. Så er der det tiger-lignende dyr, som umiddelbart ledte mine tanker hen på andre produkter, der bruger en tiger i markedsføringen. Endelig er der dannebrogsflagene, som vel enten symboliserer fødselsdag eller nationalt tilhørsforhold. Tigeren må altså have fødselsdag eller være fra Danmark (og måske også fra Congo?).

Reklamer

3 responses to “Congo chokolademælk

  1. Det kan kommenteres at der ér forskel på de to typer af cacaomælk, da Congo Chokolademælk kun indeholde 1,5% mælkefedt op imod Cocio’s 2%.

  2. Historien er at der i Danmark fandtes to producenter af kakaomælk, Cocio og Congo, i 1989 købte Cocio så Congo, og der opstod monogol på markedet for kakaomælk på flaske.

    I 1989 købte Cocio konkurrenten Congo, som sad på 25 procent af markedet. Med overtagelsen var Cocio reelt alene på det danske marked.

    http://brian.noerremark.dk/2005/02/16/hvorfor-cocio-kaldes-congo-bajere/

    😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s